EM JR/ UR 2011: EM nærmer seg slutten


Den siste norske rytteren har nå ridd og den norske leiren er enige om at det har vært et fantastisk EM, men alle er sterkt preget av de rystende hendelsene her hjemme. (english translation)

På telefon fra Danmark kan Elizabeth Farbrot melde om en flott uke: – Vi har hatt det fantastisk. Dette er en gjeng som støtter hverandre og som løfter hverandre opp. Det er god lagbygging i den norske leiren og et godt teamwork, men vi er alle selvsagt preget av hendelsene hjemme i Norge.

Farbrot er godt fornøyd med arrangementet i sin helhet: – Vi synes dømmingen har vært veldig jevn og bra – ingen “jojo-dømming!”, rapporterer hun: – Banene har tålt det kraftige regnværet, og det har vært glimrende bunnforhold på avridningsbanen i en ellers hyggelig dansk park. Arrangøren har virkelig gjort sitt til å gjøre dette til noe av det beste vi har vært på!

Ved store sammenkomster som dette må alle nasjoner underholde på rytterfest, og får da fem minutter til å lage show. Det norske laget ble en umiddelbar publikumsfavoritt med sin parodi på Elvis og Dolly Parton, og tok da også andreplassen i denne konkurransen. Film vil komme senere.

Trond Asmyr vil dele ut premiene under dagens medaljeseremoni og det vil i den anledning bli ett minutts stillhet.

English translation: The last Norwegian rider has ridden and the Norwegian team is pleased with the European Championship, but is strongly influenced by the harrowing events back home in Norway. On the phone from Denmark, Elizabeth Farbrot sign of a great week: – We have had a fantastic time. The arena have withstood the heavy rain, and it has been excellent ground conditions at the warm-up arena. The organizers have really done their part to make this one of the best championships we have ever been on! We also think the judging has been very consistent and good, reports Farbrot.Trond Asmyr will award prizes in today’s medal ceremony and there will be held one minute’s silence.

Dressur så klart! følger EM Junior/Young Riders 2011, tidligere saker: