EM JR/ UR 2011: EM er i gang på Broholm Gods

Det norske JR/UR teamet med Chef d’Equipe Elizabeth Farbrot fra tirsdagens åpningsseremoni.

Det norske teamet er godt i gang med EM for JR og UR på Broholm Gods i Danmark. Tirsdag gikk alle de norske hestene igjennom vet.sjekk uten problemer, og onsdag var de første rytterne til start i lagkonkurransen. 

Broholm Gods.

Elizabeth Farbrot melder hjem om en fin gjeng på tur, det er et godt felleskap i den norske leiren og Broholm Gods er et fantastisk sted. Været er flott, med slottet i bakgrunnen, en vakker hage der banene ligger integrert i landskapet med store danske bøketrær. Stevnet fungerer supert, og den norske delen av stallen er pyntet med norske flagg og på hjørnet sitter vår maskot, bamsen Bjarne Ulrik. Under trekningen av startrekkefølgen trakk Elizabeth nr 14 – det ble alle kjempelettet over da man ikke ønsket å være først ut.

Julia Gerhardsen og Catharina Lorentzen Lund startet i onsdagens lagprogram for UR. I første pulje var det totalt 32 ryttere til start. Julia var første norske og startet veldig godt med sin velgående Toxic von Riethoven. Travprogrammet gjennomførte de meget godt, men dessverre så ble det noen feil som kostet dyrt i galoppdelen og de endte på 60 %.

Catharina har fått Zidana noe mer opp og frem i formen. Hun red et flott og stødig program. Kun en feil i treerserien, ellers var det veldig fint og de ble belønnet med over 65,5 %. I forkant av mesterskapet har de vært på treningsleir hos Ulrik.

Klassen ble dømt av Evi Eisenhardt, Maria Colliander, Karin Krüger, Francis Verbeek og Wojtek Markowski. 15 ryttere ble plassert, og Catharina Lorentzen lå etter onsdag på en foreløpig 15. plass i klassen med sine 65,5 %. Klassen ledes foreløpig av tyske Charlott-Maria Schürmann og Donna Jackson med 72,3 %. Torsdag starter Camilla Christensen og Special kl 14.10 og siste norske ut, Hannah Hurvenes Clarke og Look Alike, starter kl 16.46.

Catharina Lorentzen Lund kunne være godt fornøyd med sitt program onsdag. De ble belønnet med 65,5 %.

Fredrikke Dorati Bjerkåsholmen var først ute av våre juniorer i onsdagens lagprogram for JR og lå på over 70 % i en periode med flere gode øvelser. Riktignok har Scalas Scafero det med å være litt frisk på banen. Han lot heller ikke anledningen gå fra seg denne dagen og la inn noen ekstra underholdningsmomenter, og de endte på 60 %. Astrid Rikheim red et nøyaktig og stabilt program og fikk 62,4 %.

Denne klassen ble dømt av Annette Fransén-Iacobáues, Leif Törnblad, Gotthilf Riexinger (GER), Sandy Phillips og Eddie De Wolff Van Westerrode. Beste juniorrytter onsdag var tyske Vivienne Niemann som red til 73,432 %.

Torsdag morgen kunne Elizabeth rapportere om en ny flott dag i solen i Danmark. Våre ryttere er på hugget, alle red morgentrening kl 6 og gleder seg til å ri i dag. JR rytterne er allerede i gang med sin klasse, og på morgenen har Carina Brynhildsen ridd sitt program. De fikk 61,9 %. Anniken Hals rir kl 12.02.

Dressur så klart! følger EM Junior/Young Riders 2011, tidligere saker: 

Julia og Toxic i full konsentrasjon.
Fredrikke Dorati Bjerkåskolmen og Scalas Scafero rir sitt lagprogram.

Foto: Tor Lübbe, Tekst: Tör Lubbe og redaksjonen. Ingen bruk av bilder uten tillatelse fra fotograf.