Hva skjer a? Juni 2011

Flotte bilder fra årets pinsestevne på Tanum.

Redaksjonen kunne i begynnelsen av juni glede seg over at vi har publisert over 1.000 saker på siden vår. I august skal Norgemesterne i dressur kåres, men først står sommerferien for døren, og her er en liten oppdatering på hva som skjer!

Artikkelen "Hvis livet var et Wendyblad" ble en av de mest leste på siden vår!

1.000 saker!

I utgangen av mai 2011 rundet Dressursåklart.no over 1.000 publiserte saker. Redaksjonen er godt hjulpet av et flertall svært dyktige gjesteskribenter og fotografer som alle jobber på frivillig basis for Dressur så klart! Hver uke mottar vi saker, bilder og gode innspill. Vårt motto er ingen sak for liten, og ingen sak for stor! Har du lyst til å bidra – er du hjertelig velkommen! ”- I sandkassa vår er det plass til alle!”

I mai ble Carinas artikkel ”Hvis livet var et Wendyblad” en leserhit på Dressur så klart! Den gikk rett til topps på mest lest blant våre publiserte saker. 

Arkivfoto. Anne-Maria S. Håndstad og Romanova fra L-stevne på Drammen i begynnelsen av juni.

Lier Horse Show 2011

Det var mange som ble skuffet da dressuren uteble på årets Norway Grand Prix på Linnesvollen 18-20. juni. Lier Horse Show kan nok ikke måle seg med internasjonal dressur utendørs, men dette er så absolutt et populært stevne og en årlig tradisjon i Drammen og Omegn Rideklubb. Til tross for at værgudene nok en gang ikke ga topp vær for arrangøren på torsdagen og fredagens stevne, er det mange ryttere som har meldt til stevnet både i sprang og dressur, og ventelistene har vært lange for å få komme på stevnet. For dressurens del er det klasser fra LC til og med LA på torsdag og fredag. Følg resultater D-stevne Lier Horse Show her. 

Lørdag og søndag er det L-stevne i dressur, og her blir det klasser fra LA til Intermediaire 1. Følg resultatene L-stevne Lier Horse Show her. 

Nordisk Baltisk mesterskap i dressur

De norske seniorene tok en flott bronsemedalje under årets Nordisk Baltisk mesterskap for seniorer. Lillann Jebsen og Pro-Set red inn til en individuell 4. plass. Første uken i juli er det de aldersbestemte gruppene sin tur – neste uke setter de kursen mot Danmark, nærmere bestemt Fyn. Dressur så klart! vil følge de norske rytternes resultater og gi dere en oppdatering fra konkurransen.  

I august skal årets Norgesmestere kåres. Stedet er Epona Ryttersenter.

“Horses in motion” og topp dressur under årets NM i dressur

Årets Norgesmesterskap i dressur finner sted fra 10-13. august på Epona Ryttersenter i regi av Sørlandsparken Rideklubb. Arrangøren jobber for å skape et fantastisk arrangement, og Dressur så klart! kan love at det blir verdt å ta turen til Sørlandet andre helgen i august. Les mer på arrangørens hjemmesider her.  

Norges beste dressurekvipasjer er i aksjon på Epona denne helgen, og det blir gratis inngang for publikum. Parade og åpningsshow er lagt til tirsdagen. Paraden starter kl 17:00. Eponas åpningsshow har tittelen Horses in Motion og er et forrykende show. Les mer her! Rytterfest onsdag kl 20:00. Helgen før arrangeres ”Pro-NM”, et L/E-stevne i dressur. Dermed er det duket for en hel uke med dressur på Sørlandet i august!

Arkivfoto Nm 2010. Vel blåst av Lillann Jebsen, Stine Gøtesen (t.v.) og Mette Ono Njøten (t.h.) som tok henholdsvis 1., 2. og 3. plass i NM 1.og 2.avd. 2010.

Her er en foreløpig tidsplan

PRO-NM august 2011:

  • Fredag 5.august – Utgår
  • Lørdag 6. august – L/E-stevne
  • Søndag 7. august – L/E-stevne
  • Mandag 8. august – Fridag

NM DRESSUR 2011:

  • Tirsdag 9. august – Vet. sjekk og Parade med Show
  • Onsdag 10. august – 1.avd. Vet. sjekk FH
  • Torsdag11. august – 2.avd. FH: 1.avd. og RYTTERFEST
  • Fredag 12. august – Trøstefinaler
  • Lørdag 13. august – Finaler og seremoni
  • Søndag 14. august – Fri/ hjemreise

God sommer!

Vi ønsker samtidig å sende en sommerhilsen til alle i dressursporten; – vi håper alle får en velfortjent sommerferie og vi vil også gjennom sommeren gi dere oppdateringer fra dressur i inn- og utland.  Send oss gjerne en sommerhilsen, et tips eller to eller en oppdatering fra der du befinner deg om du skal ut å konkurrere i sommer!

Hilsen redaksjonen ved Elizabeth, Carina og Christine

Hva skjer a? er en artikkelserie på Dressur så klart! Les de de siste her:

UR vinnerne - NM 2010.